Icebreakers: Sjove ryste-sammen-aktiviteter

4 minutters læsning

Icebreakers er en sjov måde at hjælpe folk med at lære hinanden at kende på. De kan bruges på møder, under træningssessioner eller endda ved sociale arrangementer. Ved at bruge icebreakers kan du hjælpe folk med at føle sig mere trygge og afslappede, hvilket vil gøre arrangementet sjovere for alle.

Der findes mange forskellige typer isbrydere, som du kan og den bedste til dit arrangement afhænger af den type gruppe, du har, den tid, du har til rådighed, og dine overordnede mål. Her er 10 sjove isbrydere, som du kan bruge i dag:

1. Boldforvirring

“Stå i en stor cirkel. En person får en bold, som vedkommende kaster til en anden i cirklen. Alle skal have bolden nøjagtigt en gang i cirklen. Den første person starter bolden igen, og den skal kastes i samme rækkefølge som før.

Når man har øvet sig med en bold, får man endnu en bold, som man skal kaste rundt i samme rækkefølge, indtil man kan klare tre bolde.

Derefter sættes en anden farve eller type bold på, som skal kastes i en ny rækkefølge. Dette skal foregå samtidig med den anden bold.

Når man kan mestre tre stk af tre typer bolde med forskellig rækkefølge, har man løst opgaven.”

Læs mere

2. Hulahop i en cirkel

Hulahop i en cirkel
Hulahop i en cirkel

“Stå i en cirkel med hinanden i hænderne. Et sted i cirklen sætter man hulahopringen mellem to personer. Det gælder om så hurtigt som muligt at få den tilbage til udgangspunktet.

Når man mestrer en hulahopring, sættes endnu en hulahopring på.”

Læs mere

3. Byt plads

“Stå i en stor cirkel med en ring i midten (fx hulahopring). Herfra skal alle bytte plads med en anden i cirklen. Når man bytter plads skal begge løbe igennem ringen i midten af cirklen.

Når man har gjort det en gang, opstiller man et mål for hvor hurtigt gruppen kan bytte plads.”

Læs mere

4. Fanget af hinanden

Fanget af hinanden
Fanget af hinanden

“Gå sammen parvis. Bind et snørrebånd rundt om begge håndled på den ene person. Den anden person skal først have bundet snørebåndet rundt om det ene håndled, så skal snoren imellem armene på den anden person og bindes fast om det andet håndled, og så er man fanget af hinanden.

Nu skal I komme fri uden at binde knuderne op eller ødelægge snoren.”

Læs mere

5. Sko petanque

Sko petanque
Sko petanque

I skal være to lige store hold. Alle tager skoene af. Banen består af fire rækker kegler. I rækken tættest på er der fire kegler. I rækken længst væk er der en kegle. Keglerne er opstillet som en pyramide. Jo længere væk rækken af kegler er, desto flere point giver keglerne. Rækken tættest på giver 5 point. Rækken længst væk giver 20 point.

Alle smider deres sko. Ens hold får point, hvis de har en sko tættest på en kegle. En sko kan sagtens være tættest på flere kegler.

Læs mere

6. Pakkeleg med et twist

Det er vigtigt at man selv henter pakken, løber tilbage til sin plads, ifører sig redskaberne og først derefter begynder.Man skal også færdiggøre et lag af pakken før man må gå videre med det næste lag, det er således ikke tilladt bare at flå pakken op.

Læs mere

7. Menneskelig knude

  • Man må ikke give slip på hinandens hænder på noget tidspunkt.
  • Det er tilladt at ændre håndstilling undervejs så det er mere behageligt, så længe man ikke slipper sin ’makker’.

Læs mere

Læs mere

9. Åbn den knyttede hånd

Åbn den knyttede hånd
Åbn den knyttede hånd

Stil jer parvis over for hinanden. Den ene knytter sin hånd så hårdt vedkommende kan. Nu er den andens opgave at forsøge at åbne hånden. I skal bare være forsigtige ikke at skade jeres makker.

Læs mere

10. Dualog

Dualog
Dualog

Læs mere

11. Frys

Læs mere

12. Heliumstangen

Heliumstangen
Heliumstangen

Stil jer skiftevis på hver side af heliumstangen. I skal nu alle holde jeres ene pegefinger vandret ud, så fingerspidsen rør heliumstangen. Alle skal hele tiden røre heliumstangen, ellers skal i starte forfra. Jeres mål er at få lagt heliumstangen på gulvet. Ofte vil der ske det, at stangen hurtigt ryger op i luften. Hvis det sker, kan du hurtigt gribe stangen og overdrive betydningen af at der er helium i den og sige: hov, den skal ned på gulvet. Vi forsøger lige igen.

Læs mere

13. Hop på en gang

Hop på en gang
Hop på en gang

Stå helt tæt - skulder ved skulder - i en cirkel. Nu skal I hoppe på en gang.

Læs mere

14. Tæl til 21

Tæl til 21
Tæl til 21

Stå sammen i en cirkel. Fra nu af må I ikke sige noget til hinanden. Opgaven er at tælle til 21. Den samme må ikke sige to tal i træk. Hvis flere kommer til at sige samme tal, tale i munden på hinanden eller en kommer til at sige to tal i træk, skal I starte forfra. I må heller ikke bruge kropssprog - og ingen må styre.

Læs mere

15. Vandrehistorien

Læs mere

Konklusion

Isbrydere er en sjov måde at hjælpe folk med at lære hinanden at kende på. De kan bruges på møder, under træningssessioner eller endda ved sociale arrangementer.

Ved at bruge icebreakers kan du hjælpe folk med at føle sig mere trygge og afslappede, hvilket vil gøre arrangementet sjovere for alle. Der er mange forskellige typer icebreakers, som du kan og de bedste en til dit arrangement afhænger af den type gruppe, du har, den tid, du har til rådighed, og dine overordnede mål.

Kommentarer