Praktiske teambuildingsopgaver og øvelser

2 minutters læsning

Når man skal lære at samarbejde i en gruppe, er det en god idé at lave nogle forskellige praktiske øvelser. Især i starten af et forløb, er praktiske øvelser gode, hvis man i gruppen skal bringes tættere sammen, lære at kommunikere og få inspiration.

Eksempler på opgaver

Når øvelserne er blevet lavet, har gruppen ofte været delt i to og konkurreret om, hvem der kunne løse opgaven hurtigst eller bedst på den tid, vi har haft til rådighed. Opgaverne har bl.a. gået ud på, at alle skulle op i et træ kun vha. et reb, og hvor kun fødderne måtte røre træet. Vi har også skulle bygge en katapult og se hvem, der kunne skyde længst og se hvem, der hurtigst kunne kaste en tønde over en snor og stå på den anden side af en linje.

Hvorfor er konkurrencer gode?

Konkurrencer er gode, hvis man i en gruppe vil lære hinanden at kende. Man kan gennem konkurrencer lære, hvordan de andre i gruppen reagerer i pressede situationer, holder personen sig til planen, kommer med nye idéer, hvis den gamle ikke virker, eller er personen så opsat på at vinde, at han/hun glemmer alt, hvad gruppen har planlagt og prøver 1000 idéer for at nå først i mål og dermed ødelægger det hele for de andre.

Hvad kan øvelserne bruges til?

Øvelser kan vise i hvor høj grad, man formår at samarbejde og kommunikere i mere eller mindre pressede situationer, samt om man husker at stoppe op og tænke sig om. Man lærer endvidere, hvem der er god til at tage styringen, hvem der arbejder hårdt, og hvem der bare ser til. Dermed lærer man vha. disse praktiske øvelser, hvilke personlighedstyper, de andre i gruppen, er.

Man kan også bruge øvelserne til at finde inspiration til egne projekter. En god øvelse kan i en teambuildergruppe blive til en endnu bedre øvelse, da vi her udvikler på de gode idéer.

Få teambuildingsøvelser

På teambuilder.vih.dk kan man finde mange spændende øvelser og aktiviteter, som kan bruges i diverse teambuilding sammenhænge. På sitet kan man finde inspiration til alt fra små icebreakers og lege til avancerede samarbejdøvelser.

Teamwork - metoder til effektivt samarbejde af Michael A. West

Teamwork - metoder til effektivt samarbejde af Michael A. West

Teamwork har fokus på effektivitet og kreativitet og er for alle, der på den ene eller anden måde bruger teamwork i deres dagligdag. Bogen er fyldt med praktiske eksempler og teori, der kan hjælpe et team med at opstille mål og opnå dem.

Læs mere

Team - udvikling og læring

Team - udvikling og læring

At arbejde i team er organisationers forsøg på at styrke udvikling af faglige og personlige potentialer og kompetencer. Bogens formål er at give svar på, hvordan udvikling og læring i team kan blive en succes, fx om sporten er en passende metafor til at fremme teamudvikling og læring og forståelse af samarbejde samt om team på arbejdspladsen kan skabe nye fortællinger om medarbejdernes måde at se på samarbejde og gensidig udvikling.

Læs mere