Det gælder om at bygge den nedenstående figur bestående af de nedenstående beskrevne materialer. Det eneste benspænd er at alle er blinde. Når alle står i den færdige figur stoppes tiden.

Firkant og cirkel i blinde

Formål

“Samarbejde. At mærke forskellen i mestringsstrategier og personligheder. At kommunikere”

Tidsforbrug

20-60 min

Forberedelse (15 minutter)

Lav en stor firkant af en eller anden markering, så deltagerne ved hvor de skal være. Find materialer og placer dem fordelt i firkanten.

Instruktion og regler

“I har fem minutter til at planlægge hvordan I vil løse opgaven.

Til at starte med gælder det om at finde de materialer man skal bruge til opgaven. Disse ligger indenfor den store firkant og skal selvfølgelig findes i blinde.

Når materialerne er fundet skal i lave et kvadrat af det store tov midt i den store firkant. Midt i kvadratet skal I lave en cirkel af det tynde reb. Midt i cirklen skal I lave et kryds med de to pinde. Midt i krydset skal I tænde stearinlyset. I er færdige når I alle står i cirklen med stearinlyset tændt.

På banen kan ligge to trøjer. Hvis man rammer en af disse trøjer, skal man tage trøjen i hånden. Så længe kan har trøjen, skal man stå stille og må ikke sige noget.”

Hvor

Relativt stort

Materialer

Et stort reb til markering af banen. Et stort reb til kvadratet. Et mindre og tyndere reb til cirklen. To pinde. En lighter. Et fyrfadslys. To trøjer.

Løsning til Firkant og cirkel i blinde

Se løsningen til Firkant og cirkel i blinde

Den letteste måde at lave selve kvadratet er formentlig at lægge rebet dobbelt to gange, så man finder de fire hjørner i rebet.

Kommentarer