Leet Speak (1337 kode)

1 minutters læsning

Leet Speak er en form for tekstsprog, hvor tal og symboler anvendes i stedet for bogstaver for at skabe et unikt alfabet.

Dette alfabet gør det muligt at skabe mere komplekse ord og sætninger, som ikke er så let at gætte, hvad det skal være. Du kan bruge leet speak til at skrive hemmelige koder.

Hvad er leet speak eller 1337 kode?

Leet speak er en form for tekstsprog, hvor tal og symboler bruges i stedet for bogstaver for at skabe et unikt alfabet. Der findes ifølge Wikipedia forskellige substitutioner.

Dette alfabet gør det muligt at skabe mere komplekse ord og sætninger, som det ikke er så let at gætte, hvad de skal være. Du kan bruge leet speak til at skrive hemmelige koder.

Vi bruger her Simple Leet som et udgangspunkt. Der er nemlig kun en måde at skrive hvert bogstav på.

simpel leet speak
Kilde: Wikipedia

Du kan også bruge Avanceret Leet Speak, som gør det hele lidt mere indviklet, men også lidt sjovere, da koden så ikke længere er en simpel subsitutionskode.

avanceret leet speak
Kilde: Wikipedia

Hvordan laver koder med leet speak?

Hvis du gerne vil lave koder med leet speak, så har jeg fundet en kodegenerator, som giver dig mulighed for at bruge forskellige typer leet.

avanceret leet speak
Kilde: robertecker.com

Så nu er det bare at gå i gang med at skrive dine egne versioner af Leet Speak. Du kan også bruge kodemaskinen.dk, hvis du kun har brug for den simple version af Leet Speak.

Konklusion

Leet Speak er en sjov måde at skabe koder, der ikke er så lette at gætte. Du kan bruge Simple Leet eller Advanced Leet, afhængigt af hvor kompliceret din kode skal være.

Der findes forskellige onlineværktøjer til at hjælpe dig med at skrive i leet speak, herunder en kodebryder, hvis du går i stå.

Hyg dig med at skabe hemmelige beskeder til del med dine venner!

Nøgleord:

Kategorier:

Opdateret:

Kommentarer