Catch Me If You Can

Dette er en fangeleg man kan bruge som opvarmning til en form for træning, hvor man har nogle specifikke træningsøvelser med. Man stiller f.eks. 6 poster op i en cirkel, og placerer én øvelse ved hver. Der er en der er fanger, der skal forsøge at fange de andre. De andre forsøger imens at komme rundt til de forskellige poster, hvor de laver f.eks. 10 af den specifikke øvelse. Når de ikke er ved en post, er de i risiko for at blive fanget. Når man bliver fanget bytter man. Har man været fanger, skal man starte forfra med alle øvelserne. Den der først har lavet alle øvelser i cirklen i træk, uden at blive fanget, vinder.

Variationer:

- Hvis man er mange, kan man med fordel have flere fangere

- Man kan varierer antallet af poster med øvelser og selve øvelserne kan også ændres

- Man kan varierer antal gentagelser af hver enkelt øvelse

- Man kan øge antallet af rundet man skal igennem. Det kan være man skal igennem alle poster 3 gange.

- Når man bliver ny fanger, skal man ind til midten af cirklen og lave f.eks. 5 sprællemænd, så fangeren ikke bliver inaktiv

- Man kan lave regler om, at man ikke må løbe til en kegle, der er lige ved siden af den, man allerede har været ved.

- Man kan lave et papirslap-system, så alle har en papirslap (på nær fangerne), når de har lavet en øvelse, markeres det på papirslappen. Hvis man bliver fanget, overgiver man papirslappen til den, man er blevet fanget af.

- HVis der er mange øvelser ift. antal deltager, kan man lave en regel om, at der kun må være én ved hver øvelse

Formål

At lære eller gennemgå nogle øvelser, man skal bruge til senere træning.

At blive varm. Det er en af de sidste opvarmningslege man laver, inden man går i gang.

Tidsforbrug

5-10 min

Forberedelse (10 min)

Man skal vælge de øvelser man vil have med i legen. Man skal stille kegler/poster op, og det kan være en god ide at have en tegning/et billede af øvelsen.

Instruktion og regler

I skal rundt til alle poster i cirklen. Ved hver post skal I lave 10 gentagelser af den specifikke øvelser. Når I har været ved en øvelse, løber I videre til en anden. I må gerne stå mere end en person ved hver post. Der er en af jer, der er fanger til at starte med. I kan kun blive fanget hvis I er på vej til en anden øvelse. Når man bliver fanget, så bytter man rolle med fangeren, og er nu selv fanger. Når man som fanger har fanget en anden, skal man selv starte forfra på alle øvelserne. Det gælder for jer om, først at komme igennem alle øvelserne i træk uden at blive fanget imellem. Den af jer, der først gør det, har vundet.

Hvor

Åben areal

Materialer

  • Materialer til øvelserne, hvis de kræver det
  • Kegler til posterne
  • Tegninger/billeder af posterne
  • Markering til den der er fanger

Kommentarer