Lær at stå frem

2 minutters læsning

Lær at stå frem

Det er er meget vigtig at lære at kunne stå frem. Man kan have den bedste ide i verden, men det betyder intet, hvis man ikke kan formidle den til andre.

Overkom nervøsiteten

At fremlægge foran en masse mennesker kan være meget skræmmende. Hvis man bliver for nervøs, kan det ødelægge en fremlægning lige meget, hvor god den er. En måde at øve sig på, så man bliver mere komfortabel med at fremlægge foran mennesker, er, at synge. Hvis man kan synge foran mennesker, kan man også tale foran mennesker. Man kan starte med at vælge en sang og synge den foran en lille gruppe mennesker, man kender godt. Når man er blevet komfortable med det, synger man foran en større gruppe mennesker.

For nogle kan det også være en god idé at have en støttende hånd ved sin side fx en god kammerat, der kan træde til, hvis man går helt kold i sin sætning.

Lær at sige din mening

At fremlægge om sine egne holdninger kan være meget personligt og ofte nervepirrede. Man kan træne det ved at fortælle sin mening omkring et vilkårligt emne til en person. Man kan derefter begynde at fortælle flere og flere mennesker sin mening.

Kropsholdning

Kropsholdning er en meget vigtig del af en fremlægning. 55% af det folk opfatter, er kropssprog. Det er vigtigt at have en åben kropsholdning dvs. ret ryggen, bevæg dine hænder til at understøtte dine holdninger, hav øjenkontakt med publikum og lad vær med at krydse benene.

Guide til fremlæggelse

  • Øv dig på dit materiale
  • Positivt kropssprog
  • Vær nærverende
  • Gør materialet relevant for modtageren
  • Slut af med at sammenkoble indledningen med konklusionen

Præsentation om at stå frem

Du kan se en præsentatation om at stå frem her kortlink.dk/e4zg

Teamwork - metoder til effektivt samarbejde af Michael A. West

Teamwork - metoder til effektivt samarbejde af Michael A. West

Teamwork har fokus på effektivitet og kreativitet og er for alle, der på den ene eller anden måde bruger teamwork i deres dagligdag. Bogen er fyldt med praktiske eksempler og teori, der kan hjælpe et team med at opstille mål og opnå dem.

Læs mere

Team - udvikling og læring

Team - udvikling og læring

At arbejde i team er organisationers forsøg på at styrke udvikling af faglige og personlige potentialer og kompetencer. Bogens formål er at give svar på, hvordan udvikling og læring i team kan blive en succes, fx om sporten er en passende metafor til at fremme teamudvikling og læring og forståelse af samarbejde samt om team på arbejdspladsen kan skabe nye fortællinger om medarbejdernes måde at se på samarbejde og gensidig udvikling.

Læs mere

Kommentarer