Den varme stol: Arbejd med anerkendelse

1 minutters læsning

I en teambuildergruppe er det vigtig med både anerkendelse og konstruktiv kritik. Allerede i starten af teambuilder forløbet fik vi den såkaldte “varme stol,” som skulle bruges til at iscenesætte hver teambuilders styrker og svagheder. Vi startede først med en positiv runde, da vi endnu ikke havde været igennem så intense arbejdsprocesser sammen og ikke kendte hinanden så godt. Hver teambuilder fik en runde i den “varme stol” hvor de fik nævnt en styrke fra hver af deres “med-teambuilder.”

Anden runde

Efter et par måneder og 3 projekter og arbejdsprocesser rigere var det tid til den næste og sidste runde i den “varme stol.” Her kendte vi hinanden en hel del bedre både på godt og ondt. Vi havde nu set hinanden både i de mest pressede situationer og oplevet hinandens styrker i funktion. Vi fik hver to runder i stolen, først en runde hvor de andre fortalte, hvad de synes ens styrker var, og derefter en runde hvor de nævnte ens svagheder.

Hvorfor den “varme stol?”

Forløbet med den “varme stol” er et rigtig godt redskab i arbejdet som teambuilder. Det er her man både får ros/bekræftelse og konstruktivt kritik, hvilket er brugbart for ens videreudvikling som person og som teambuilder. At få præciseret ens svagheder set fra andres synsvinkler kan være en øjenåbner og være med til at hjælpe en til at se, hvad man kan arbejde med.

Som sagt bliver ens styrker og svaghederne observeret af andre, og man vil få nogle andre perspektiver. Man bliver gjort opmærksom på, hvordan andre oplever en i forskellige sammenhænge og situationer, som kan gavne en videre i livet.

Den varme stol

Forløbet med den “varme stol” er et godt redskab i arbejdet som teambuilder. Det er her man både får rosog konstruktivt kritik, hvilket er brugbart i sin videreudvikling som person og som teambuilder.

Opskrift på den varme stol

  • En stol med puder
  • En rundkreds med teambuilder
  • En teambuilder i stolen
  • En positiv runde (kun ros)
  • En konstruktiv kritik runde (brugbart kritik)

Kommentarer