Minefelt

Gruppen står nu på grænsen ind til et minefelt. Instruktøren (eller patruljelederen) står på

den anden side af et kvadratisk minefeltet, som kan være så stort man ønsker. ”Instruktøren” er den eneste der kender den sikre vej igennem.

Opgaven går ud på at få gruppen helskindet igennem minefeltet, dog må der kun være 1

person ved minefeltet af gangen, resten af gruppen skal stå få meter fra feltet, men må ikke kunne se selve minefeltet.

Man kan kun gå frem/tilbage/til siden 1 felt af gangen. Du må fortsætte, med et skridt af gangen indtil du rammer en mine.

Instruktøren har et papir hvorpå den ”sikre” vej gennem minefeltet er angivet, hver gang en af gruppens medlemmer træder forkert, skal vedkommende løbe tilbage til resten af gruppen og forklare de andre, hvilken rute vedkommende har gået og hvor den mine han/hun har trådt på ligger. Næste deltager bliver sendt af sted, og skal forsøge at gå ruten fejlfrit, når de er igennem feltet uden at have trådt på en mine er opgaven bestået.

Formål

Formålet med opgaven er at få gruppen til at kommunikere og sammen finde ud af hvor minerne ligger placeret. Dette kan gøres ved f.eks at lave en ‘plan’ over felterne eller kalde rækkerne a,b,c,d,e og 1,2,3,4,5.

Tidsforbrug

15-30 minutter

Forberedelse

Have en eller flere ruter skrevet ned.

Materialer

Et gulv-areal (inde eller ude). Det er vigtigt at man ikke kan se hvor andre har trådt. Brug afskærmning ifm. opprejste måtter eller andet. Kridt, sisal,kegler, måtter eller andet kan bruges til at inddele arealet i felter f.eks. 5x10 felter.

Kommentarer