Quidditch regler vol. 2

Quidditch er kendt fra Harry Potter filmene, men her har vi udtænkt nye regler og twist til at gøre legen anderledes.

Der vil være fokus på konkurrence og leg i mellem to hold. Deltagerne vil opleve en anderledes leg med høj intensitet, en leg der skifter form af forskellige twist og hvis man vil vinde legen, skal man samrbejde som et team.

Der vil være nogle forskellige bolde i spil, hvor det gælder for holdene om, at nå boldene først for derefter, at komme ned til målene og score point. Der vil være 3 mål i hver ende af banen.

Det er en super sjov leg!

Formål

Formålet er at deltagerne oplever en sjov og anderledes leg, som man kan tage med videre.

Tidsforbrug

10-15 min. pr. kamp

Forberedelse (20 min. )

Inden legen kan sættes igang skal man have fundet et antal bolde frem af forskellige slags (fodbold, tennisbold, håndbold, freespee osv). Dette kan være 7 stk. alt efter, hvor lang tid man vil have sin leg til at vare.

Man skal have 6 quidditch mål, der er i forskellige højder (alternativ kan være 6 hulahopringe).

Cykelslanger og overtrækstrøjer findes frem, så det passer med antallet af deltagere.

Instruktion og regler

Instruktion:

Der opstilles to hold, der konkurrerer om, at score flest mål. Begge hold starter på hver deres baglinje, indtil legen skydes igang af dommeren. Der vil ligge en bold på midterlinjen af banen, som holdet skal have fat i. Når en personen har bolden må man ikke bevæge sig med bolden og skal derfor samarbejde med resten af sit hold om, at få bolden ned til modstanderens mål og score point til holdet. Når der er scoret point får modstanderen bolden, men bolden udskiftet med en ny boldform.

Man kan igennem legen komme med forskellige twist for at gøre legen sjovere. Dette kan være at binde personerne sammen to og to med cykelslanger eller at man først får point når man rammer igennem målet og får en på sit hold til at gribe den på den anden side.

Regler:

  • Begge hold starter ved deres egen baglinje. Når der fløjtes sættes spillet igang, hvor det gælder om, at være den første til, at få fat i bolden ved midterlinjen.

  • Man må ikke gå/løbe/kravle/hoppe med bolden. Man skal altså stå stille når man har bolden.

  • Ingen fysisk kontakt.

  • Hvis bolden under en aflevering bliver slået væl af en modstander og rammer jorden, er det den modstander, som har bolden.

  • Ved hver scoring skiftes bolden ud med en ny bold. Bolden afleveres og udskiftes ved dommeren. Eksempel: Man går fra en fodbold til en freespee.

Twist:

  • Alle deltagere er bundet sammen to og to med cykelslanger. Dette kan være med fra starten af eller komme som et input under legen.

  • For at et mål tæller og man kan få point, skal bolden gribes når den rammer igennem målet af en anden på holdet.

Hvor

Udenfor og inde i en træningshal

Materialer

  • 7-10 forskellige slags bolde/spilleredskaber.
  • 6 quidditch mål/hulahopringe.
  • Cykelslanger og overtrækstrøjer passende til holdstørrelsen. “

Kommentarer